tlf: 48 24 23 48
E-post: post@genc.no

Hva er WordPress og hvorfor velger så mange WordPress som CMS?

Artikkelen er mer enn ett år gammel

WordPress er i dag et av de mest populære innholdsstyringssystemene (CMS) i verden. WordPress er åpen kildekode som har blitt utviklet siden 2003 og har nå en markedsandel på over 60% av alle nettsteder som bruker et CMS.

Hva er WordPress:

WordPress er et open-source content management system (CMS) som gjør det enkelt for bedrifter å styre og vedlikeholde innhold på sin nettside. Det har en intuitiv brukerflate og et stort utvalg av temaer og plugins som gir bedrifter muligheten til å tilpasse sine nettsider til deres behov. WordPress har blitt valgt av millioner av nettsteder over hele verden for sin brukervennlighet, fleksibilitet, og støtte for en rekke medier og funksjoner.

Men hvorfor velger så mange WordPress? Her er noen av de viktigste fordelene:

  1. Brukervennlighet: WordPress har et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt, selv for de som ikke har mye teknisk kunnskap. Det gjør det enkelt for bedrifter å oppdatere og administrere innholdet på nettstedet.
  2. Tilpasning: WordPress har et enormt utvalg av gratis og betalte temaer og plugins som kan tilpasses nettstedet til de unike behovene til en bedrift. Det gjør det enkelt å skape en profesjonell og funksjonell nettside uten å trenge avansert teknisk kunnskap, og ikke minst kostnadseffektiv.
  3. SEO-vennlig: WordPress er optimalisert for søkemotorer og har en rekke plugins og funksjoner som gjør det enkelt for bedrifter å øke synligheten og rangeringen av nettstedet deres i f.eks. Google.
  4. Sikkerhet: WordPress har et aktiv utviklerforum som kontinuerlig jobber med å forbedre sikkerheten til plattformen. Dette gjør at det stadig kommer nye oppdateringer på nåde kjernesystemet, temaer og plugins. Oppdateringer kan gjøres direkte fra adminvrktøyet.
  5. Kostnadseffektivt: WordPress gratis, men enkelte plugins og temaer koster penger. Dette gjør det enkelt og kostnadseffektivt for bedrifter å opprette og vedlikeholde en profesjonell nettside. Det krever likevell noe kunnskap for å få satt opp eller designet en nettside, i tillegg til riktig strategi.

WordPress passer best til små og mellomstore bedrifter som ønsker en enkel og kostnadseffektiv måte å administrere nettstedet deres på. Det er også egnet for bloggere og personlige nettsteder, da det har en rekke funksjoner som gjør det enkelt å publisere innhold. Det også finnes større nettsider som bruker WordPress, men vi ser at bedrifter med inhouse utviklingsmiljø ofte velger andre systemer.

WordPress et flott alternativ for bedrifter som ønsker en enkel, tilpassbar og kostnadseffektiv måte å administrere nettstedet deres på.

#Inspirasjon #Webstrategi #CMS #wordpress

samarbeidspartnere