tlf: 48 24 23 48
E-post: post@genc.no

Slik bygger du og tar vare på brandingen som SMB-bedrift

Artikkelen er mer enn ett år gammel

Et fotballag med likt utstyr og en god og planlagt spillestil er et bedre valg for en som better ubevisst på en kamp. Kunnskapen teller så klart, men i en markedsføring er førsteinntrykket alt. Branding kan derfor være avgjørende for suksess. Å ha et sterkt varemerke kan hjelpe små og mellomstore bedrifter med å skille seg ut fra konkurrentene og bygge en lojal kundebase. Men hvordan kan du som bedrift skape og vedlikeholde et godt varemerke? Her er noen tips:

 1. En rød tråd!
  Sørg for at alt du gjør har en rød tråd som knyttes sammen under din visjon og ditt mål. Alt i fra logo, farger, visittkort, møbler, firmabil til kommunikasjon og håndtering av kunder.
 2. Definer din merkevareidentitet
  En god brandingstrategi starter med å definere merkevareidentiteten din. Hva ønsker du å formidle til kundene dine? Hva er din virksomhets misjon, visjon og verdier? Hva gjør din bedrift unik? Tenk på alt fra logo og fargepalett til språk og stemme. Å ha en tydelig definert merkevareidentitet vil hjelpe deg med å bygge en sterk merkevare som kundene kan kjenne igjen og stole på.
 3. Skap en profesjonell logo og visuelle elementer
  En logo er vanligvis det første kundene ser når de blir introdusert for merkevaren din, så det er viktig at den er profesjonell og tiltalende. Her er det enkle ofte det beste. Kundene skal forstå og tolke logoen etter din strategi og visjon
 4. Vær konsekvent i all kommunikasjon
  Det er viktig å være konsekvent i all kommunikasjon du har med kundene dine. Fra e-postsignaturer til sosiale medier og emballasje, må alle kommunikasjonskanaler være i tråd med merkevareidentiteten din. Vær også oppmerksom på tone og stemme. Tenk på hvordan du ønsker at kundene dine skal oppfatte merkevaren din og prøv å kommunisere på en måte som reflekterer dette.
 5. Bygg en sterk nettside
  En nettside er ofte det første stedet kundene går når de vil lære mer om bedriften din. Det er derfor viktig å ha en profesjonell og brukervennlig nettside som er i tråd med merkevareidentiteten din.
 6. Vær til stede på sosiale medier
  Sosiale medier er en utmerket måte å bygge merkevarebevissthet på og kommunisere med kundene dine. Velg de sosiale mediene som passer best for din bransje og målgruppe og vær konsekvent i innholdet du legger ut. Husk å bruke de samme visuelle elementene og tone og stemme som du bruker på nettsiden din og i andre kommunikasjonskanaler.
 7. Bygg lojalitet blant kundene dine
  Bygg lojalitet blant kundene dine ved å tilby god kundeservice og høykvalitetsprodukter eller -tjenester. Kommuniser med kundene dine og lytt til tilbakemeldingene deres. Gi belønninger og fordeler
 8. Sørg for god synlighet og tilstedeværelse
  Å ha en god synlighet og tilstedeværelse er avgjørende for å bli oppdaget og anerkjent av kunder. Du kan forbedre synligheten din ved å delta på messer, konferanser og andre arrangementer som er relevante for din bransje, sponse lokale arrangementer og ha reklamekampanjer. Du bør også vurdere å samarbeide med andre bedrifter og influensere for å øke synligheten din.
 9. Overvåk merkevaren din
  Du bør overvåke merkevaren din regelmessig for å sikre at du beskytter merkevaren din mot eventuelle negative kommentarer og tilbakemeldinger. Sørg for å ha en plan for krisehåndtering i tilfelle du må håndtere en situasjon som kan skade merkevaren din.
 10. Forbedre og tilpass strategien din
  En merkevarestrategi er aldri ferdig. Du bør kontinuerlig forbedre og tilpasse strategien din basert på endringer i markedet, konkurrenter og kundens behov og ønsker. Fortsett å teste og eksperimentere med forskjellige tilnærminger for å finne ut hva som fungerer best for din bedrift.

I dagens digitale verden kan branding være avgjørende for små og mellomstore bedrifter for å lykkes. Å ha et sterkt varemerke kan hjelpe deg å skille deg fra konkurrentene og bygge en lojal kundebase. Ved å følge disse tipsene, kan din bedrift skape og vedlikeholde et godt varemerke som vil bidra til å øke synligheten, bygge tillit og tiltrekke seg nye kunder.

#Design #Kommunikasjon #Branding #Varemerke #Varemerkestrategi

samarbeidspartnere